Globális és helyi jelenlét

A Kühne + Nagel mintegy 63 000 alkalmazottjával, több mint 100 országban, közel 1000 telephellyel a világ egyik vezető nemzetközi logisztikai szolgáltatója. Magyarországon 1992 óta van jelen, mára 450 alkalmazottal.
Cégünk teljes körű logisztikai megoldásokat nyújt a szerződéses logisztika, termeléslogisztika, a raktárlogisztika, a közúti szállítmányozás, belföldi disztribúció, tengeri és légi szállítmányozás, valamint vasúti szállítások terén.

Kühne + Nagel Kecskemét

A kecskeméti Mercedes-Benz gyárban a nemzetközi szinten meglévő referenciáinak és átfogó szerződéses-logisztikai tapasztalatának köszönhetően a Kühne + Nagel Kft. végzi a gyáron belüli termelés-kiszolgáláshoz kapcsolódó logisztikai tevékenységeket:

 

Összeszerelő üzem (Montage)

Belső gyártáslogisztikai és gyártósor-ellátási tevékenységek, az összeszerelő üzem folyamatos termelésellátása

Karosszéria üzem (Rohbau)

Karosszéria- és megmunkáló-üzem belső gyártáslogisztikai tevékenységei

Présüzem (Presswerk)

Karosszéria- és megmunkáló-üzem belső gyártáslogisztikai tevékenységei

Duális képzési lehetőség

A Kecskeméti Főiskola GAMF Kara a Kühne + Nagel Kft-vel és más partnereivel együttműködve duális rendszerű képzést dolgozott ki. Az országosan is újszerű képzésben a hallgatók az elméleti tudás megszerzése mellett a vállalatnál töltött gyakorlati időszak során szakmai tapasztalatot szereznek leendő szakmájukban. A kialakított duális képzés nagyszerűsége, hogy olyan versenyképes munkavállaló kerül ki az oktatásból, aki a gyakorlati időszakban szerzett értékes szakmai tapasztalatainak köszönhetően azonnal képes belépni a munka világába.

Duális rendszerű képzésre műszaki menedzser szakra (mérnök logisztikus szakirány) várjuk a jelentkezőket vállalatunkhoz.

Hogy működik a képzés a gyakorlatban?

A duális képzésben minden oktatási félév az elméleti résszel kezdődik. A 12 hét elméleti képzés a Kecskeméti Főiskola GAMF Karán zajlik, a főiskola oktatóval, tanáraival. Ennek folyamán a hallgatók megismerkedhetnek a mérnök logisztikus munkához szükséges elméleti tudnivalóval. A hallgatók következő 3-5 hétben a Kühne + Nagel Kft munkatársai segítségével betekintést nyerhetnek a vállalat mindennapi életébe és megtanulhatják, hogyan alkalmazza a vállalat a gyakorlatban a főiskolán hallottakat. A vizsgaidőszakban a Kühne + Nagel Kft és a Főiskola közösen méri fel a hallhatók tudásszintjét. A vizsgaidőszakot követően – a nyári időszakban – a hallgatóknak lehetőségük van a Kühne + Nagel Kft-nél tovább dolgozni, és különböző projektfeladatokban részt venni.

A Kühne + Nagel Kft-nél eltöltött idő alatt a hallgatók az alábbi területekbe nyerhetnek betekintést:

  • Operatív logisztika  működése
  • Logisztikai tervezés
  • Logisztikai rendszerek mérése, értékelése
  • Termelési logisztikai rendszerek működése
  • Minőségbiztosítás a logisztikai rendszerekben
  • Szervezetfejlesztés
  • Oktatási és tudásmenedzsment

Jelentkezz most!

Ha érdekel a logisztikai világa, szereted a kihívásokat és szeretnél egy nemzetközi csoport fiatalos csapatának tagja lenni, akkor kattints ide! Find out more

Képzés információk

További részletek a képzésről. Find out more